Облачните услуги превземат бизнес софтуера

Глобалните продажби на софтуер от корпоративен клас достигнаха 224,6 милиарда долара през 2019 г., което е със 7,5% повече спрямо предходната година, сочи анализ на IDC. Размерът на пазара ще нараства с 3,4% годишно, достигайки 265,7 милиарда долара през 2024 г., прогнозират анализаторите.

Пазарът на бизнес софтуер ще расте с 3,4% годишно до 2024, прогнозира IDC
(снимка: CC0 Public Domain)

Облачните услуги стават все по-популярни на пазара за бизнес софтуер. Очаква се техният дял от приходите да нарасне от 40,3% през 2019 г. до 56,8% през 2024 година, отбелязва IDC, информира technews.bg.

Лидер на световния пазар за корпоративен софтуер през 2019 г. е немската компания SAP, която държи 7,7% от приходите от продажби на такива продукти. Следват Oracle с дял от 5,1% и Salesforce с 5%. Четвъртата позиция е за Intuit (3%), а на пето място е Microsoft (2,1%).

ЛЮБИМИТЕ НИ ПЛАТФОРМИ ЗА ОБЛАЧНИ УСЛУГИ - джаджи и APPS - GoGuide.bg

В доклада се разглеждат корпоративни решения от рода на ERP и CRM системи, инженерни приложения, софтуер за веригите за доставки и технологии за производствения сектор.

Според експертите, съвременният корпоративен софтуер носи редица критични ползи за бизнеса като автоматизация, комуникационни възможности и знание за пазара. Те са от решаващо значение за дигиталната трансформация на бизнеса.

Защо повечето облачни услуги в Интернет не покриват изискванията ...

Корпоративните приложения се превърнаха в двигател на бизнеса, като му предоставят данните, интелигентността и изчислителните инструменти, необходими за работа в цифровата икономика. Всяка област на дейност в една организация зависи от различни софтуерни решения, се казва в доклада.

„Проектите за дигитална трансформация носят важни промени за компаниите, като способност да работят навсякъде и по всяко време, откриване на нови идеи чрез познавателни и прогнозни процеси и промени в корпоративните възможности чрез използване на модерни и облачни бизнес приложения”, казват от IDC.

Какво да очакваме от облачните технологии в близко бъдеще - CIO.bg

Според прогноза на Gartner, обемът на глобалния пазар на корпоративен софтуер през 2020 г. ще намалее с 5,7%, в сравнение с 2019 г., до 449,5 милиарда долара. През 2021 г. се очаква продажбите да нараснат със 7,4%, достигайки 482,7 милиарда долара.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *