Обсъждат усвояването на евросредства на кръгла маса

Министър Томислав Дончев ще изнесе доклад за усвояването на средствата по оперативните програми на кръгла маса във Велико Търново. Форумът на тема «Усвояването на средства от оперативните програми на ЕС в България: Проблеми и възможни решения“ се организира от Икономическия институт на БАН и Стопанския факултет на Великотърновския университет. Той е част от традиционните съвместни научни срещи, които се провеждат всяка година по повод празника на факултета.
Основният доклад по темата ще бъде на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Със свои разработки ще участват и изследователи от Икономическия институт на БАН, преподаватели от Великотърновския университет, експерти и студенти.
Кръглата маса ще даде възможност на представители на Областната управа и общините в региона да споделят своя опит при реализирането на проекти по оперативните програми.
Докладите, изнесени по време на форума, ще бъдат публикувани в списанието на Стопанския факултет на ВТУ «Социално-икономически анализи“, което ще излезе със специален тематичен брой месец по-късно.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *