Обсъждаха книгата за банковите кризи в пловдивската емблема на „Хермес“

Макар и замислена в общи линии като своеобразна история на банковите кризи по света и в частния случай „Агробизнесбанк“, книгата с тази тематика, представена в централната пловдивска книжарница на ИК „Хермес“, всъщност има шанса да бъде особено актуална и днес.

Защото авторите – д-р ик. Петър Нейчев, dr. rer. оес. Тоде Тодев и Стефан Прончев много бързо реагират на злободневните събития в българската банкова система и чрез сполучливо интерпретиране на новите факти около „Казуса КТБ“ и експертни анализи на случващото се в сектора и проблемната банка всъщност държат „пръст на пулса“, а посланията на книгата са насочени към всички поколения в България.

За това спомага и ориентацията на концепцията на „Банковите кризи и истината за Агробизнесбанк“ като една интересна форма на укикнига, която освен авторите може да бъде допълвана и дописвана от още много други хора – свидетели на събитията, експерти по финансовите въпроси или всички, които имат някаква възможност да прибавят своята истина към повдигнатите теми. Затова и животът на тази книга има своето допълнение в интернет пространството, където чрез съществуващите конгломерати от сайтове картината на нашето време ще става все по-пълна и истинска.

При обсъждането в книжарница „Хермес“, което събра хора с различни интереси – бизнесмени, издатели, банкери, финансисти, журналисти, на авторите бяха подсказани някои позабравени факти от историята на пловдивските банки в миналото, за липсата в днешно време на специализирана периодика, която преди години бе създадена от пловдивската инициатива със списанията „Банки, инвестиции, пари“ и „Финанси“, споделена бе болката от подценяването на родния бизнес от страна на чуждестранните банки у нас, които държат настрана инвеститорите и предлагат основно потребителски кредити.

Накрая, както е по традиция, авторите раздадоха автографи, а разговорите продължиха до късно на малки групички по интереси…Всъщност, Хермес е известен като бог на търговията, но е покровител също и на поетите и ораторите, на литературата. Затова и в обсъждането на книгата за банковите кризи имаше представители на всички, покровителствани от най-умния от боговете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *