Общият оборот на борсата в сряда беше 31.9 млн.лв

Дебютантът на БФБ Инвестиционна Компания Галата АД-Варна счупи рекорда за доходност в първи ден от търговията. Книжата на дружеството скочиха с 1 591.73% ръст до 9 000 лв. За това фантастично представяне бяха достатъчни 2 сделки и 2 890 изтъргувани ценни книжа от дружеството. Това донесе оборот от 26 млн.лв. Общият оборот на борсата в сряда беше 31.9 млн.лв. Инвестиционна Компания Галата е от групата на Химимпорт и беше качена за търговия с вторично предлагане на акции. Холдингът участва, като управляващ в компанията. Според Дакси, дружеството се занимава със строителство и продажба на недвижими имоти.
Още със заявката си за качване на борсата Инвестиционна Компания Галата даде заявката да се превърне в най-скъпата акция. От дружеството заявиха индикативна цена от 532 лв. По време на търговията обаче тази стойност почти 20 пъти. Това надвишава в пъти предишния рекорд за най-доходоносна компания в първия ден от търговията, който постави Трейс холд през 2007 г. Стойност в хиляди българска акция не е постигала от времето преди сплита в книжата на Холдинг пътища.
В сряда на борсата стъпи се появи още едно дружество – Орфей Уелнес клуб, компанията, която направи първотоIPO в месеците на най-жестоката криза. Книжата на туристическата компания се оскъпиха с 0.99% до 1.02 лв. През БФБ преминаха 3920 акции, което беше оценено като добър старт от ръководството на дружеството.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *