Обявиха аргументите за определяне първото място в търга за строителството на Лот 2 от автомагистрала „Тракия“

Председателят на Управителния съветна Агенция „Пътна инфраструктура” Божидар Йотов обяви аргументите, с които обединение „Магистрала Трейс” е на първо място в класацията на търга за строителството на участъка Стара Загора-Нова Загора от автомагистрала „Тракия”.
Главно това, че имаме пълна мобилизационна готовност на фирмата с оглед локализация на обектите. Това, че техните основни бази и кариери, строителни площадки и техника са в района на този обект. Те имат такива функциониращи кариери. Другото – опитът на компанията. Вие знаете, че тя е строила Лот 1 на същатаавтомагистрала „Тракия” и това е преценено от комисията като особено благоприятно обстоятелство. Ниската печалба, която участникът е заложил, като се има предвид тежката икономическа ситуация в нашата държава и това, че трябва да запазим хора с опит – един персонал, който е създаван с години. И това, че те имат доста сериозна кадрова обезпеченост като компания., уточни Йотов.
В 10-дневен срок решението може да бъде обжалвано. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев обяви началото на тръжната процедура за Лот 3 на автомагистралата. Документацията за търга не се различава от предишната. Условието е оферти с твърда цена и конкретно договорен срок. Промени ще има най-вече при разпределението на отговорностите при поемането на рисковете в хода на изпълнението на проекта.
Министър Плевнелиев добави, че за изграждането на магистралните отсечки ще бъдат отворени хиляди работни места.
Ние имаме в момента над 50 000 безработни строители. Вярвайте ми, цифрите са смразяващи и много тежки. Безкрайно много се гордея от това, че пък Лот 2 ще отвори 4 000 работни места. Един Лот -4 000 работни места, а ние сме дълбоко мотивирани да отворим девет., посочи Плевнелиев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *