Овчаров сочи петима покровители на Топлото

Илия Божинов е лъжец, прокурорите да разпитат и Борисов, каза министърът

СОФИЯ. Петима покровители на Вальо Топлото изброи министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Не съм му помагал аз. За никого не е тайна кой управлява София в последните 10-15 г., заяви Овчаров. На въпрос кои са истинските покровители на арестувания шеф на „Топлофикация“ Валентин Димитров, той изброи имената на Стефан Софиянски, Евгений Бакърджиев, Антоан Николов, Любомир Павлов, а в последните месеци и Бойко Борисов. И добави, че се надява прокуратурата и следствието да обърнат внимание и на тях.

Според министъра е пълна глупост писмото, в което Топлото уж иска помощ от него. То няма доказателствен характер, а Валентин Димитров дори сам отговаря на въпроса дали Румен Овчаров му е помагал. Ако сте обърнали внимание на писмото, той пише, че правя точно обратното, заяви енергийният министър. Това е писано точно по времето, когато Бойко Борисов лягаше и ставаше с обяснения как аз съм помагал на Вальо Топлото. Но този компромат извървя своя жизнен път, каза Овчаров.

Когато човек е лъжец, това не е временно състояние, а постоянен начин на съществуване. Илия Божинов е доказателство за това. Така Овчаров коментира пък думите на члена на ВС на БСП Илия Божинов, който твърди, че има близки връзки на министъра с Вальо Топлото, нарича го „аналог на Мистър 10%“ и иска оставката му.

Владимир Йончев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *