ОДС: „Време е да разлаем кучетата“

Това заяви Любен Дилов – син на пресконференция на Общността на демократичните сили по повод втората година от управлението на ГЕРБ, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
По повод сравнението на премиера Бойко Борисов между българите и кучетата, от ОДС заявиха, че „когато кучетата са гладни лаят“ и призоваха: „Време е да разлаем кучетата“.
Според Дилов – син добрата новина е, че българите започват да си дават сметка за това, че от две години живеят в комикс и че човекът, който ги управлява действа на принципа, че „когато си чук, гледаш на проблемите като на пирони“.
От ОДС заявиха още, че България е в сърцето на кризата, а не на прага и предложиха спешно въвеждане на диференцирано ДДС.
Според Стефан Софиянски ставката по данъка трябва да се намали за някои категории стоки – основните хранителни продукти, лекарствата и книгите и да се увеличи за други най-вече за луксозните стоки. „Това ще увеличи оборота на ДДС, но по-важното е, че ще увеличи потреблението и ще стимулира производството. Правителството на ГЕРБ води архаична политика на ограничаване на доходите и потреблението в условията на криза. Това е правителство на спрялото време“, заяви Софиянски и поясни, че времето за ГЕРБ е спряло, когато управляващите са обещали намаляване на данъците, ръст на доходите и влизане в Шенген.
На свой ред Любен Дилов – син определи кабинета като „левичарски реваншизъм спрямо прехода, маскиран зад дясно-политически реформи.
По повод готвеното изваждане на Български пощи от забранителния списък за приватизация Стефан Софиянски заяви, че това би било абсолютна грешка на правителството. „Не мога да разбера как им хрумна да приватизират пощите. Пощата има социална функция, това е една от най-развитите структури, с клонове на всяка точка от страната, дори там, където има три къщи. До скоро разстоянието между градовете се измерваше от поща до поща, каза той. Според него готвената оптимизация на пощенските услуги всъщност означава отнемане на социалната им функция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *