Около 65% от руските клиенти купуват имоти в Европа на цени до 300 хил. евро

Около 65% от руските клиенти купуват имоти в Европа на цени до 300 хил. евро, е казала на пресконференция мениджърът на отдела за имоти в чужбина на руската компания „Бест-недвижимость“ Юлия Титова, цитирана от Риа Новости.
„Най-много се търсят имоти на цени до 300 хил. евро. В този сегмент има достатъчно голям избор от страни като България, Черна гора, Хърватска, Кипър, Испания, Италия, Чехия, въпреки че предлагането като цяло е на апартаменти. Само в България и Чехия за 300 хил. евро може да се купи къща“, е казала Титова.
По думите й около 20% от руските купувачи са готови да похарчат за имот в Европа между 300 хил. и 1 млн. евро, а около 15% могат да си позволят покупка за над 1 млн. евро.
„Наблюдава се нова тенденция – намалява делът на купувачите, които влагат големи суми в имоти. Това се усеща в елитния сектор, където цените минават 2 млн. евро. Причините за това са нестабилната ситуация на пазара и високият курс на еврото“, добавя Титова.
Тя не очаква цените да продължат да падат силно.
„Европейският пазар се различава съществено от руския. В много държави, дори и цените да не се стигнали дъното, вече се приближават до него. Според прогнози на анализатори изход от кризата може да се очаква още през второто тримесечие на 2009 г.“, твърди Титова.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *