Оланд вдига икономиката на крака за две години

 
Президентът увери, че правителството му не си губи времето и действа бързо от встъпването си в длъжност преди 4 месеца. „Целта е възстановяване на Франция. Ще изготвя 2-годишна програма за възстановяване“, каза Оланд. Резултатите от нея трябва да бъдат усетени през 2014 г, пише БТА.
В отговор на растящите критики срещу колебливото му управление той изтъкна високата безработица, слабата конкурентност, големите дефицити и рекордното задлъжняване.
„Не мога за четири месеца да постигна онова, което предшествениците ми не постигнаха за пет или десет години! Аз обаче смятам, че водя битка и от тази позиция няма да гледам към миналото. Миналото е важно, но аз гледам към бъдещето. Трябва да обърнем тенденцията на нарастване на безработицата до една година“, каза президентът Франсоа Оланд.
Неотдавна безработните във Франция надхвърлиха три милиона, припомня АФП.
Оланд каза, че икономическият растеж ще е близо до нула тази година и едва 0,8 на сто през 2013 г. – значително под прогнозирания по-рано от правителството растеж от 1,2 на сто, посочва AP.
Според нова анкета, публикувана вчера, шест от десетима французи са по-скоро недоволни от началото на петгодишния президентски мандат на Оланд и смятат, че той не е настоятелен в реформите. „Французите се съмняват сериозно в способностите му да промени нещата“, отбелязат анализаторите.
Във връзка с намерението да наложи данък от 75 процента за доходите над 1 милион евро – мярка, която според опонентите му е безотговорна, защото ще предизвика изтичане на капитали – президентът увери, че няма да има изключения от правилото.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *