Оли Рен: Европа ще помогне на Гърция, ако тя си помогне сама

Финансовата криза в Гърция се очертава като централна тема на предстоящото днес в Брюксел заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси. По традиция то беше предшествано от среща на икономическите и финансови министри от Еврозоната. А след края й късно снощи, еврокомисарят по икономическите и валутни въпроси Оли Рен обяви, че Европа ще помогне на Гърция, ако тя си помогне сама.
Председателят на eврогрупата Жан Клод Юнкер обясни, че на гръцките власти ще бъде даден едномесечен срок до 16 март, за да докладват в Брюксел дали стабилизиращите мерки, които прилагат, дават резултат или се налагат допълнителни стъпки за овладяване на бюджетния дефицит.
Митническите служители в Гърция започват от днес нова тридневна стачка срещу обявеното от правителството намаляване на надбавките и премиите на държавните служители в рамките на плана за преодоляване на бюджетната криза. Със същите мотиви почти през цялата следваща седмица ще стачкуват и служителите в различните служби и структури на министерството на финансите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *