Опел изправя Белгия срещу Германия

Бъдещето на автомобилния производител „Опел“ изправи Белгия срещу Германия,след като стана известно, че германското правителство е подготвило писмо до Европейската комисия, в което заводът на „Опел“ край белгийския град Антверпен се описва като икономически неизгоден за разлика от германските заводи на автомобилния производител, съобщи БТА.
Ако трябва да бъдат затворени заводи на „Опел“ в Европа, каквито планове имановият собственик на „Опел“ (консорциум между канадската компания „Магна“ и руска банка), това не трябва да засяга заводите в Германия, а производствените мощности в Белгия и евентуално в Испания, пише в писмото.
Председателят на Съвета на европейските предприятия Клаус Франц поиска разяснения от германския държавен секретар Йоахим Хоман, съобщи белгийският вестник „Либр Белжик“.
Представители на белгийските профсъюзи реагираха гневно. Според Руди Кен от Генералната федерация на труда в Белгия при всяко „изтичане“ на информация около бъдещето на „Опел“ заводът край Антверпен е замесен в отрицателен план.
Той също поиска разяснения дали писмото, за което съобщи германското списание „Шпигел“, изразява мнението на германското правителство, което бе приканено неотдавна от Европейската комисия да отговори на нейни въпроси за стратегията за оздравяване на „Опел“.

Финанси
БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *