„Оптела – лазерни технологии“ – отчети и допълнителни информации

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
По чл. 33, ал. 1, т. 6 от Наредба № 2 от 17.09.2003г. на КФН

на „ОПТЕЛА-ЛАЗЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ” АД-Пловдив

А. Информация за промените в счетоводната политика през отчетния период.
Дружеството не е променяло счетоводната си политика през отчетния период.

Б. Информация за промените в икономическата група на дружеството.

Емитентът е част от икономическата група на „Корпорация за технологии и иновации Съединение” АД-София. Промените в икономическата група – за периода и с натрупване от предходни периоди са следните:
– Учредяване и регистрация (на 09.05.2007г.) на ново акционерно дружество „Орфей Клуб Уелнес” АД със седалище и адрес на управление гр. Пловдив, бул. „Хр. Ботев” № 27а. Дружествто е със съдебно регистриран капитал от 1000000 лева. Акционери в дружеството са „Корпорация за технологи и иновации Съединение” АД-София (10 % от капитала) и дъщерното й дружество „Иновационен фонд Д1” АД-Пловдив (90 % от капитала). Дружеството е с предмет на дейност придобиване на почивни бази, преустройството им в центрове за дълголетие и създаване на продукти, свързани с редукция на теглото, детоксикация, туристически маршрути, водни и възстановителни процедури, управление и реновиране на туристически обекти, дейност на туроператор и туристически агент, хотелиерство, ресторантьорство и др.
– Учредяване и регистрация (на 09.05.2007г.) на ново акционерно дружество „Унимаш Индъстрис” АД със седалище и адрес на управление гр. Пловдив, бул. „Хр. Ботев” № 27а. Дружествто е със съдебно регистриран капитал от 1000000 лева. Акционери в дружеството са „Корпорация за технологи и иновации Съединение” АД-София (10 % от капитала) и дъщерното й дружество „Иновационен фонд Д1” АД-Пловдив (90 % от капитала).
– Вливане на 19.06.2008 г. на дъщерните дружества на КТИ Съединение АД ЦЗД Орфей АД и Юндола 21 АД в контролираното от същото дружество-майка пряко и чрез дъщерни дружества приемащо дружество „Орфей Клуб уелнес” АД-Пловдив . Неговият предмет на дейност включва производство и монтаж на металорежещи машини, възли и детайли, металолеене, управление и реновиране на промишлени обекти.
– Вливане на 14.05.2008 г.на дъщерните дружества на КТИ Съединение АД „Високотехнологичен парк Хебър” АД-Пловдив и „Елтек” АД-Бяла в контролираното от същото дружество-майка пряко и чрез дъщерни дружества приемащо дружество „Унимаш Индъстрис” АД-Пловдив.
На проведени Общи събрания на 26.01.2010 г. на следните дружества:
1. Оптела -лазерни технологии АД – Пловдив
2. Лазерни и оптични технологии – 2000 АД – Пловдив
3. Металик – приват АД – Пазарджик
4. Унимаш индъстрис АД – Пловдив
5. Корпорация Унимаш АД – Пловдив
6. ЗММ – Металик АД – Пазарджик
и решение на Съвета на директорите на Оптела – лазерни технологии АД, в качеството на едноличен собственик на Норекс 1 ЕООД
беше взето решение за вливане на гореизброените дружества в Оптела – лазерни технологии АД – Пловдив.

Очаква се вписване на вливането в Търговския регистър.

Декларации, отчети и важна информация за фирмено състояние

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *