Орешарски открива семинар „Структурните фондове – възможности и предизвикателства“

На форума, организиран от МФ, ще бъдат разяснени най-новите тенденции в европейската регионална политика

Днес министърът на финансите Пламен Орешарски открива семинар за представители на българския бизнес на тема: „Структурните фондове – възможности и предизвикателства“. На форума, организиран от Министерството на финансите, ще бъдат разяснени най-новите тенденции в европейската регионална политика и последните решения, касаещи усвояването на средствата от Структурните фондове и Кохезионния фонд.

Участниците ще се запознаят с новите изисквания на ЕК относно подготовката на програми и проекти, както и с мерките, които трябва да се предприемат, за да бъдат усилията на страната ни успешни. Ще бъде представена и визията на Министерството на финансите относно координацията и контрола по изразходването на средствата от ЕС.

По време на семинара презентации ще представят Боряна Пенчева – Директор на Дирекция „Усвояване на средствата от ЕС“, Добринка Михайлова – Директор на Дирекция „Вътрешен контрол“, Добринка Кръстева – Началник Отдел „Стратегически инвестиции“, както и Женя Динкова – Началник отдел „Координация на програми и проекти“. Между отделните панели на събитието всички участници ще имат възможност за дискусия с министъра на финансите Пламен Орешарски и експертите от Министерството на финансите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *