Орешарски: От 5 години бюджетът не е бил толкова добре

Изпълнениетона приходите в бюджета спрямо плана е 30.5%към края на април. В последните 5 годинитоникога не е билопо-високо. Това заяви пред журналисти премиерът Пламен Орешарски.

Той посочи, че повишаването на защитата на потребителите на финансови услуги е сред приоритетите в управленската програма на правителството, а промените в Закона защита на потребителите, които предстоят да се гласуват на 2-ро четене, ще я повишат.

Двете реформи са в основата на настоящите проблеми на правителството, тъй като предизвикаха сериозна негативна реакция от страна на бизнеса.

Сами по себе си законодателните промени са спорни и от гледна точка на потребителите, тъй като създават предпоставки за поскъпване на финансовите услуги и стоките за крайно потребление.

В същото време чрез тях правителството засилва контрола си над независимите регулатори като комисиите за защита на конкуренцията и на потребителите.

Подобно на много български политици, които губят подкрепа и настоящия премиер повдигна въпроса за „чипа“.

Според него задлъжнялостта на населението се дължи на ниската степен на финансова грамотност и потребителите трябва бъдат по-добре информирани за правата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *