Освободиха шефа на пощите и ръководството на порт Бургас

Милен Керемедчиев е освободен от поста изпълнителен директор на Български пощи, съобщиха за Дарик от ведомството. В заповедта за освобождаване е посочено, че това е по взаимно съгласие.
Все още не е ясно кой ще замества Керемедчиев до назначаването на нов изпълнителен директор.
По-късно информацията потвърдиха и от транспортното министерство. Оттам съобщиха, че е освободено и цялото ръководство на пристанище Бургас.
Директорът на Пристанище Бургас АД Руслан Петков е очаквал своето освобождаване от поста, коментираха за Дарик източници от порта. По първоначални данни, за неговия стол е бил спряган досегашният му заместник по експлоатационната част Диян Димов. Днес, обаче, се оказало, че той не желае да поеме поста. Според слухове, Руслан Петков е уволнен, заради негово участие в следствено дело.
Милен Керемедчиев е избрал да работи в частния бизнес, а не в държавната администрация. Затова е напуснал поста изпълнителен директор на Български пощи.
Пред Дарик Керемедчиев съобщи, че е удовлетворен от работата си във ведомството и под неговото ръководство то отново е станало печелившо дружество. Той, обаче, отказа да съобщи в коя сфера на бизнеса ще работи.
Ето какво каза Керемедчиев:
Няма драма в това. Проведоха се разговори и е нормално всеки да тръгне по различен път. Тръгвам към частния бизнес. Дружеството продължава по пътя, който бе начертан от министерството, така че отново смятам, че няма никаква драма. Просто хората се събират и се разделят.
Вие поехте ръководството на Български пощи през ноември миналата година. Какво успяхте да направите за това време и защо се отказахте толкова бързо?
Това, което успяхме да направим, е след като беше начертан от министерството и лично от министър Цветков план за преструктуриране на пощите, той влезе в действие и въз основа на този план дружеството когато аз започнах беше на 4.4 млн. лв. загуба, в момента за април е на плюс 1.2 млн. лв.
 Милен Керемедчиев допълни, че решението му да напусне Български пощи не е спонтанно и е предупредил преди време Министерството на транспорта, което вече „има предвид някой” за освободеното място. Керемедчиев отказа да назове имена.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *