Осмо поредно повишение за Dow Jones

Основните индекси бяха в отрицателна територия през по-голяма част от деня, след като Бен Бернанке, заяви пред членове на Камарата на представителите в Конгреса, че състоянието на икономиката се стабилизира, но компаниите все още не наемат много хора. През миналата седмица от Министерството на труда обявиха, че нивото на безработицата е паднало до 9% през януари.
Цените на щатските държавни ценни книжа нараснаха след изказването на Бернанке. Доходността на 10-годишните облигации падна до 3.66% в сравнение с 3.74% във вторник.
Индексът Dow Jones вчера нарасна с 6.74 пункта, или 0.1%, до 12 239.8 пункта. Индексът има само едно понижение в последните 11 дни, на 28 януари, когато протестите в Египет ескалираха. Dow Jones за последно записа осем поредни повишения през март 2010 г.
Индексът S&P 500 се понижи с 3.69 пункта, или 0.3%, до 1 320.88 пункта. Това е първото му понижение след четири поредни дни на ръст.
Технологичният Nasdaq загуби 7.98 пункта, или 0.3%, до 2 789.07 пункта.
Акциите на American International Group Inc. (AIG) вчера поевтиняха с 3%, след като компанията обяви, че очаква да отчете 4.1 млрд. долара отчисления за четвъртото тримесечие.
Компанията майка на нюйоркската фондова борса NYSE Euronext Inc. пък потвърди, че е в напреднала фаза на преговорите с германската фондова борса Deutsche Boerse за евентуално сливане. При достигане до сделка ще се създаде компания, която ще е 60% собственост на акционерите на Deutsche Boerse и ще има централи във Франкфурт и Ню Йорк. Акциите на NYSE Euronext поскъпнаха с 14% до 38.10 долара.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *