Остават последни довършителни работи по ремонта на „Хаинбоаз“

Изпълнителният директор на НАПИ инж. Янко Янков направи днес проверка на строителните работи на прохода „Хаинбоаз“, като се срещна с представители на строителния надзор и изпълнителите на обекта.
Проверката установи, че в последните дни преди пускането на движението през прохода предстои да бъде положен износващият пласт на асфалтовата настилка само в отделни участъци. Остават последни довършителни работи и по обезопасяване на скатовете с мрежи, поставяне на бордюри, отводнителни канавки, както и довършване на хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация.
На прохода е направена добра оперативна организация, за да бъде спазен срокът, и строително-монтажните работи се извършват по утвърдения работен график.
Проходът „Хаинбоаз“ е част от Лот 2 на проект „Транзитни пътища ІV“ и е с обща дължина около 23 км. Строително-ремонтните дейности на прохода се извършват чрез финансиране със заем от Европейската инвестиционна банка и съфинансиране от републиканския бюджет в размер на 25% от общата стойност на проекта.
Към момента 23 км модернизиран път включва изграждане на допълнителна трета лента и пълна реконструкция на четири мостови съоръжения. Общата стойност на обекта със завършването му ще възлиза на около 26 млн. евро.
Движението през прохода „Хаинбоаз“ беше спряно в началото на март т.г., като тогава беше обявено, че ремонтът ще продължи до края на юли.
НАПИ уверява, че ще информира своевременно за датата на пускането на движението през прохода.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *