Остават само три въпроса за решаване по сделката с Гърция

Гръцкият министър на икономиката Йоргос Статакис заяви в сряда, че са останали „два или три“ елемента за обсъждане с международните кредитори по пакета с предложения на Гърция, с което трябва да се сложи край на преговорите по сделката за последния транш от спасителния заем, съобщава Ройтерс.

„Има два или три специфични въпроса и мисля, че можете да направите разлика, това са само три от 50-те мерки, които вече са договорени“, каза той пред гръцката телевизия Mega TV.

Статакис заяви, че тези въпроси включват дългосрочно облекчаване на дълга и освобождаване от ДДС на гръцките острови, което е много чувствителен въпрос за дясната партия Независими гърци, подкрепяща коалиционното правителство на министър-председателя Алексис Ципрас.

Икономическият министър обаче сподели увереността си, че сделката с Европейския съюз ще бъде приключена на срещата в четвъртък и че тя ще бъде подкрепена от лявата партия на Ципрас СИРИЗА въпреки възраженията на някои от членовете ѝ.

„Мисля, че една балансирана сделка може да бъде защитена както пред СИРИЗА, така и пред гръцкото общество“, завърши той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *