Островът се ”пука” от имигранти

Великобритания ще стане основен притегателен център за имигрантите по света във време, когато планетата е изправена пред проблемите на глобалното затопляне и увеличаването на населението.
Това пише в електронното си издание британският вестник „Обзървър“, цитиран от БТА.
Според предвижданията на ООН имиграционният поток към Великобритания ще нараства средно с над 174 000 души всяка година, като тази тенденция ще продължи през следващите 40 години. Дотогава само САЩ и Канада ще приемат повече чуждестранни преселници, отбелязва вестникът.
Експерти предупредиха миналата седмица, че това увеличаване на пристигащите във Великобритания имигранти по всяка вероятност ще създаде голямо бреме за транспорта, енергетиката и жилищния сектор в страната, посочва изданието. Новите данни показват, че нарастването на населението по света ще принуди много хора да напуснат районите, където има недостиг на вода и да потърсят по-благоприятни за живот места. При това положение Великобритания ще се окаже в ролята на една от „спасителните лодки“, тъй като най-вероятно тя ще бъде сред малкото държави, които ще избегнат най-тежките последици от промените в климата, изтъква „Обзървър“.
Същевременно населението на Великобритания ще се увеличи от 61 милиона, колкото е в момента, на 72 милиона души до 2050 г. Така тя ще стане страната с най-многобройно население в Европейския съюз, като изпревари Германия, чието население ще намалее от сегашните 82 милиона на 71 милиона души заради пресекването на имиграцията там, пише вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *