Осъдиха Мадоф на 150 години затвор

71-годишният инвеститор Бърнард Мадоф, който бе обвинен във финансова измама за над 50 милиарда долара, получи присъда от 150 години лишаване от свобода, предаде Асошиейтед прес. Освен това имуществото на Мадоф ще бъде конфискувано, включително няколко къщи, яхти, автомобили и парите по банкови сметки. Съпругата на Мадоф ще се лиши от 80 милиона долара, които оспорваше в съда, предаде БТА.

Мадоф поиска извинение от жертвите си пред съда, като заяви, че трябва на живее с тази болка до края на живота си. Адвокатът на защитата Ира Соркин поиска от съдията да наложи присъда не повече от 20 години затвор, която според него била достатъчна, като се имат предвид и изпитваните от Мадоф угризения, пише БГНЕС. Но много от жертвите му поискаха той да получи най-тежката възможна присъда, включително и разплакана жена, която поиска той да бъде държан в „клетка зад решетките“, а мъж, който бил финансово разорен от Мадоф заяви, че иска да е сигурен, че „затворническата му килия ще бъде неговият ковчег“.

Присъдата бе произнесена около шест месеца след като бившият директор на борсата Насдак беше обвинен за гигантска измама, която разори жертвите му, които загубиха своите домове, наследство, спестявания, трупани през целия им живот в една от най-големите финансови измами на всички времена.

Някога любимец на финансовите среди, сега Мадоф живее в тясна затворническа килия, след като се призна за виновен по всички 11 точки от обвинението. Сред жертвите му бяха холивудски звезди, някои от най-известните в света банки и еврейски благотворителни организации.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *