Отвориха сайт за стресирани от кризата

Стресирани ли сте от състоянието на икономиката? Американското правителство предлага емоционална помощ по интернет.
Това пише Ройтерс, цитирана от БТА. Наръчникът „Да преминем през трудните времена“ на интернет страницата http://www.samhsa.gov/economy/ цели да помогне на хората да установят сериозни заболявания, свързани с финансовите проблеми, да развият умения за преодоляването им и да потърсят квалифицирана помощ, съобщи Службата за злоупотреба с лекарствата и здравни услуги при психологични проблеми (Substance Abuse and Mental Health Services Administration – SAMHSA).
Множество научни изследвания установяват сериозна опасност от изпадане в клинична депресия, тревога и натрапчиво поведение като хазарт, преяждане и дори харчене, предизвикано от стреса, посочва организацията.
„Като помогнем на хората да запазят психическата си издръжливост, можем да помогнем за общото възстановяване на нацията“, твърди служителят на службата Ерик Бродерик. От особено значение е да се помогне на хората да разпознаят ранните симптоми на депресията, склонността към самоубийство и други сериозни психически болести, посочва организацията.
Според електронната страница сред такива признаци са:
– постоянна тъга/плач;
– увеличаващо се безпокойство;
– проблеми със съня/постоянна умора;
– нарастваща раздразнителност/ гняв;
– увеличаване на консумацията на алкохол;
– неправомерна употреба на лекарства.
Електронната страница насочва хората към здравни служители и предлага съвети за намаляване на стреса, като, например, намиране на нова работа и рефинансиране на ипотеките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *