Откриват европейската година на борбата с бедността

Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване – 2010 в България ще бъде открита на официална церемония в зала „Изток“ на Народно събрание.
Ще присъстват представители на Европейската комисия, социалните партньори, неправителствените организации и местните власти, съобщи БТВ.
В инициативата участват всички държави-членки на Европейския съюз. По този начин се цели те да потвърдят своята ангажираност в борбата с бедността и социалното изключване.
Основните общоевропейски цели и принципи, около които се обединяват усилията на Европейския съюз и всички държави-членки в рамките на Европейската година са припознаване на права; споделена отговорност; сближаване и конкретни действия.
Ще бъдат представени инициативите в България по тези цели. Те ще се реализират от Министерството на труда и социалната политика чрез съфинансиране от бюджета на Европейския съюз.
В рамките на откриването ще се проведе пресконференция, в която ще вземат участие представители на Правителството и Представителството на Европейската комисия в България.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *