Открива се Арабският икономически форум

 
 

Арабският икономически форум се открива официално в Бейрут от министър председателя Саад Харири. Почетен гост на форума е саудитският принц Халед ал Фейсал. За участие в тази представителна икономическата среща в ливанската столица пристигна и гръцкият министър-председател Георгиус Папандреу. 
В тазгодишното издание на Арабския икономически Форум участват близо 600 представители на бизнеса от 25 страни. В центъра на дикусиите е световната икономическа и финасова криза и нейните последици.
Гръцкият сценарий е особено поучителен за страни с голям външен дълг като Ливан. Според някои анализатори, обаче, падането на еврото спрямо долара дори може да облагодетелства икономики, чийто внос идва от Европа.
Гръцкият премиер Папандреу смята да се възползва от форума, за да привлече арабски и ливански инвеститори в Гърция въпреки кризата. Той ще представи пред участниците в арабската икономическа срещата мерките, взети от гръцкия парламент за насърчаване на инвестициите. Папандреу трябва да обсъди с ливанските ръководители и някои регионални проблеми, както и да подготви предстоящата официална визита на ливанския президент Мишел Слейман в Гърция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *