Откриха тела от загиналите пътници на изчезналия самолет над океана

Тела на двама загинали мъжеи отломки от самолета „Еърбъс“ на Ер Франс, който се разби в понеделник в Атлантическия океан, бяха открити и извадени вчера. Това заяви в град Ресифи говорителят на бразилските ВВС Жоржи Амарал, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Това са първите открити тела и отломки от самолета след пет дни безуспешно търсене. В четвъртък бразилската армия съобщи погрешка за открити отломки от самолета на „Ер Франс“, но след проверка се оказа, че не са от него.

Сред откритите отломки има пътническо кресло, найлонова раница с лаптоп и кожено куфарче с билет от „Ер Франс“. Намереното кресло е със син цвят като тези на Еърбъсите на „Ер Франс“. Серийният му номер е изпратен на френската авиокомпания за проверка.

Телата и отломките са открити на около 640 км североизточно от архипелага Фернандо ди Нороня, който се намира на 360 км от бразилските брегове.

„Еърбъс“ А330, изпълняващ полет от Рио де Жанейро за Париж, изчезна посред Атлантическия океан с 228 души на борда в нощта на 31 май срещу 1 юни.
Франс прес
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *