Откриха €9 млн. на банка, откраднати преди дни

Полицията е намерила голяма част от откраднатите миналата седмица от брониран автомобил във френския град Лион 11,6 милиона евро, предаде ДПА, като се позова на прокуратурата.
Първоначално беше съобщено, че са откраднати 10 млн. евро, собственост на Националната банка на Франция, но след това се оказа, че сумата е по-голяма.
Органите на реда са открили в събота над 9 милиона евро в наета под наем кола, паркирана в гараж близо до Лион, допълва агенцията, цитирана от БТА. Според властите обирът е бил извършена от шофьора на бронирания автомобил. Те предполагат, че той е наел колата и гаража, за да скрие там плячката. Шофорът е заподозрян, че е избягал с автомобила, превозвал парите, докато двамата охранители го оставили сам и отишли да вземат още пари. Автомобилът бил открит малко след това.
След перфектно извършеното престъпление шофьорът се превърна в звезда по интернет. „Истинска класика. Радвай се на милионите си“, пише във Фейсбук възхитен потребител. „Без оръжие и насилие“, отбелязва друг, като подчертава, че постъпката е достойна за уважение.
Уебсайтът abrutishirt.com реши да започне продажби на тениски с лика на шофьора и надписи от рода на „Светът е твой“ и „Най-добър шофьор на 2009 г.“. Властите са започнали да издирват извършителя и извън Франция, като са съсредоточили действията си върху Западна и Източна Европа, посочва ДПА.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *