Отличиха най-силните бизнес марки у нас

Вестник „Капитал“ е лидер сред българските брандове, а Google е начело сред глобалните, съобщи на пресконференция Мила Бехар, мениджър на Superbrands за България. Петстотин български и световни марки и компании са били избрани за Business Superbrands у нас.

Business Superbrand е марка, която е изградила отлична репутация в своя сектор и предлага значителни материални и емоционални предимства пред конкурентите. Business Superbrand трябва да демонстрира – качество, надеждност и познаваемост.

Business Superbrands е проект на световната организация Superbrands, която осъществява едноименната промоционална програма в повече от 60 страни и отличава най-силните брандове в рамките на националния пазар.

Селективният процес се осъществява на два етапа: чрез конфиденциално гласуване на членовете на независимото експертно жури – Борда на Business Superbrands Bulgaria и чрез представително гласуване в интернет на широк кръг от бизнесмени.

Председател на Борда на Superbrands Bulgaria тази година е Стоян Сталев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Сред членовете са Радосвет Радев, Блага Букева, Божидар Божинов, Божидар Данев, Валентин Панайотов, Валери Запрянов, Максим Минчев, Марио Ал Джебури, Сашо Дончев, Теодор Милев.

Участниците в интернет гласуването са степенували решаващите фактори за успешен бизнес бранд – качествени продукти/услуги – 82,2 на сто; отлична репутация -62,7 на сто; висококвалифициран персонал – 60,8 на сто; високо ниво на познаваемост – 60,8 на сто; финансова стабилност – 55,4 на сто; иновативни продукти и услуги – 52,4 на сто; силен медиен профил – 41,3 на сто; корпоративна социална отговорност – 30,4 на сто; интернационално присъствие – 29,5 на сто; силна изследователска програма – 24,7 на сто.

Най-силните бизнес марки получават правото да участват в официалната публикация на проекта за България, чието издаване е предвидено за началото на 2008 година, както и да използват специалния символ на Superbrands в своите маркетингови комуникации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *