Отпускат 50 млн. евро за земеделска техника

Земеделските производители ще получат 50 млн. евро за закупуване на селскостопанска техника. Това заяви ресорният министър Десислава Танева при откриването на международния фестивал на меда в Несебър.

„От снощи отворихме Мярката 121 по старата Програма за развитие на селските райони с бюджет от 50 милиона евро. Само за земеделска техника”, каза Танева.

Тя обяви, че приемът на документи ще бъде отворен само от 7 до 12 септември, защото разплащането трябва да се случи до края на годината.

„До началото на ноември е срокът за приключване на проектите, които да бъдат одобрени. Максималният размер на проектното предложение е 500 000 евро.

Приключва старата Програма за развитие на селските райони. В предвид канселирането на част от договорите по Мярка 121 се освободи бюджет. Ние осъзнаваме изключителната натовареност, която ще предизвика този прием в Държавен фонд „Земеделие”, но той има административния капацитет да се справи”, заяви министърът.

По думите йима огромен интерес към инвестиции в земеделски стопанства по новата Програма за развитие на селските райони. Тя добави, че всички условия по одобрение и кандидатстване ще се извършват по тази наредба от 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *