Отчетен е по-скъп отоплителен сезон в София

На базата на анализирано потребление на 100 203 клиенти в София в 4600 сгради, от “Техем“ отчитат по-скъп отоплителен сезон 2014/2015 спрямо предходната година.

Изследваното индивидуално потребление на енергия за отопление и подгряване на водата показва, че последният отоплителен сезон е струвал повече на клиентите в сравнение с предходния. Това се дължи на по-дългия отоплителен сезон, както и на по-високото потребление на клиентите на топлофикационното дружество в София, посочват от „Техем“, цитирани от БТА.

С 25 хиляди са повече клиентите (94 059 домакинства), които имат сума за получаване след дяловото разпределение за изтеклия отоплителен сезон, в сравнение с тези, коитоимат сума за доплащане (69 058 домакинства).

Изследвани са среднитеразходи за отопление и топла вода в жилища до 50 кв.м, до 70 кв. м и от 70 до 100 кв. м.Данните сочат, че средно отоплителният сезон за този тип жилища в София е струвал съответно 704,81 лв., 883,56 лв. и 1108,81 лева.

Изравнителните сметки за клиентите на „Техем“ вече са достъпнии за клиентите в София. Информационните фактури се предоставят на домоуправители или на отговорните лица в сградата, срещу подпис.

След получаването им за клиентите започва да тече 30-дневен срок, в който могат да поискат допълнителна информация, допълнителен отчет или да подадат сигнал при проблем.

Миналата седмица от „Тахем“ предупредиха, че около 6000 домакинства могат да платят солени сметки, тъй като не са осигурили достъп на отчетниците до топломерите в домовете си.

Тази година изравнителните сметки за парно се забавиха, а причина за това се оказапромяна в наредбата за топлоснабдяване, коята наложи преработка на всички сметки, независимо дали вече са получени от потребителите или не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *