От ВМРО-НИЕ ще искат касиране на изборите в Пловдив

Според лидерa на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов обжалването на изборите е наложително, защото е подменен вотът на над 68 хиляди пловдивчани – толкова са гласувалите за досегашния кмет и кандидат на партията Славчо Атанасов.
За нас тези избори са спечелени с купени гласове, което е престъпление. Трудно може да се докаже колко от гласовете на нашите опоненти са взети по този начин. Но самият факт, че има схема, че има много хора, които са минали по тоя път, поставя под съмнение целия резултат на изборите., заяви Петко Атанасов.
„Досега купуването на гласове се практикуваше в само в ромските квартали, сега за първи път това се случи и в центъра на Пловдив“, подчерта Илко Илиев, председател на предизборния щаб на Славчо Атанасов. Той визира сигнала от вчерашния ден, според който в централата на „Кауза за Пловдив“ са давани по 30 лева на гласували за кандидата на ГЕРБ Иван Тотев. Илиев обвини полицията в бавна реакция по другия сигнал на ВМРО-НИЕ, когато в деня за размисъл свидетели разказаха за купуване на гласове в два офиса в „Столипиново“.
Винаги е имало някакви съмнения за купуване на гласове, но за първи път управляваща партия си позволява това да го прави. Управляващите са тези, които са призвани да спазват законността. Ако те не го правят, ние нямаме държава., каза Илко Илиев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *