От Иракли обещават висококачествено еколято

Официалното откриванена туристическия сезон в защитената зона Иракли ще се състои на 13 юни (събота), съобщиха от курорта. Тази година курортътучаства в конкурса EDEN 2009, организиран от Европейската комисия, за избор на отлична туристическа дестинация, свързана със защитените територии. Главната целна собствениците еда превърнат Иракли в един висококачествен еко-курорт, заемащ основно място в туристическата карта на България.
Придобилият широка популярност в последните години курорт Иракли заради опитите за незаконно строителство е една от малкото новоразвиващи се туристически дестинации по българското Черноморие. Туристите, посещаващи Иракли, са предимно семейства с деца, които имат по-високи критерии по отношение на околната среда, тишината и спокойствието.
Курортът се стопанисва от сдружение „Иракли”, учредено от собственици на имоти и почивни бази там, както и от концесионера на плажа.
Към момента курортната база разполага с напълно обурудвани вили и бунгала с обща леглова база от 125 единици, 2 ресторанта, магазин и кафене. Плажът предлага всички необходими развлечения за приятна почивка като чадъри, шезлонги, лодки, водни колела, кайт, сърф и други подобни.
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *