Офшорните зони губят клиенти

Новите мерки, приети от данъчните служби в САЩ и Европа започваха да дават първите си резултати – офшорните юрисдикции стремително губят привлекателността си за бизнеса. Аналитици твърдят, че офшорните зони като инструмент за управление на финансите бързо остават в миналото.
Според проучване на „Файненшъл нюз“, само за последната година държателите на крупни състояния в Европа са изтеглили от офшорни зони в порядъка на $500 млрд. заради предложената от много европейски правителства амнистия за бизнесмени, укрили данъци. Аналитици от агенция AM Best, коментирайки резултатите от проучването отбелязват, че моделът за вложения в офшорните зони бързо губи привлекателност в резултат на новата данъчна политика на САЩ и Европа.
Въпросът в това дали тези зони действително се превръщат в остарял инструмент за укриване на доходи остава отворен. Заради последните събития някога считаните за изключително надеждни банки от Швейцария и Лихтенщайн, действително загубиха привлекателност в очите на богатите клиенти от Европа и САЩ, но нови офшорни зони като Сингапур продължават да привличат състоятелни клиенти.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *