Очакванията са бичи в близък план

Технически анализ за 30.10.200910.15.AM

EUR/USD

Трендлинията на подкрепа на дневната графика се оказа важна подкрепа за тази фаза, като натискът на мечките не успя да доведе цената до по-ниски нива и евро/долар започна да възвръща бичия си моментум, като направи връх на 1.4858 и затвори на 1.4839. Този факт може да бъде видян като потенциален край на мечата корекция и цената изглежда готова да атакува 1.5000 още веднъж. Очакванията са бичи в близък план с цел 1.4950-1.5000, но се нуждаем от значително движение над 1.4850 за потвърждение на бичия сценарий. Непосредствена подкрепа има на 1.4760. Пробив под тази зона ще доведе двойката до зона неясна за търговия, като цената може да тества трендлинията на подкрепа още веднъж. Докато двойката се задържа над трендлинията, бичия сценарий е за предпочитане в тази фаза на търговия.

GBP/USD

Паунд/долар имаше значителен бичи моментум вчера, като се търгуваше убедително над мечия канал, направи връх на 1.6603 и затвори на 1.6560. Този факт може да доведе до бъдещ бичи моментум с тест поне на зоната 1.6692 за днес. Обаче CCI се намира в свръхпродадена зона и се е насочил надолу на четиричасовата графика, тъй че е възможен потенциален натиск надолу с тест на нивото на подкрепа 1.6520. Пробив под тази зона ще доведе двойката до зона неподходяща за търговия, като цената може да отстъпи по-надолу към горната граница на мечия канал.

USD/JPY

Долар/йена направи значително движение в посока нагоре вчера, като цената направи фалшив пробив на бичия канал и сега се върна обратно вътре в канала. Обикновено фалшивия пробив води до значителен бичи моментум с 92.50 като потенциална цел на биковете. Очакванията са неутрални в близък план, но за тази фаза за предпочитане е бичия сценарий, с долната граница на бичия канал като потенциална зона за поставяне на дълги позиции със стоп под нея. Непосредствена подкрепа има на 91.20. Пробив под тази зона ще ни отведе в зона неподходяща за търговия, с неясна посока.

USD/CHF

Нивото 1.0280 се оказа силна съпротива за тази фаза, като цената значително се придвижи надолу, след като неуспя за пробие тази зона. Този факт може да бъде сериозно нарушение на сценария за бича корекция. Ключово ниво на подкрепа за днес е 1.0166. Ясен пробив под тази зона ще доведе до бъдещ натиск на мечките с ре-тест на психологическото ниво 1.0000/40.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *