Очакват двоен ръст на операциите през банкомати

Двукратно увеличаване на транзакциите през банкомати очакват представителите на банковия сектор във връзка с предстоящите празници. За нормалното функциониране на устройствата от банките са осигурили дежурни екипи, които да следят дейността им.
Банкоматите на Пощенска банка ще имат денонощна поддръжка по празниците, съобщиха от институцията. В банката ще работи мониторинг център, който ще следи за нормалното функциониране на банкоматите, а експерти на банката денонощно ще следят за инциденти или наличие на проблеми с обслужването на транзакциите.
„Обемът на транзакциите с карти при подготовката на коледните и новогодишните празници се увеличава почти двойно – затова за празниците ще работят специални екипи за допълнително зареждане на банкомати, а на разположение ще е и обичайната 24-часова линия за картова поддръжка“, обявиха и от Уникредит Булбанк.
От пресцентъра на Банка ДСК също съобщиха, че ще осигурят екипи, които да следят за евентуални проблеми.
„По принцип банкоматите са настроени да функционират при температури от 10 до 40 градуса. Отделно от това, в самите банкомати ние сме монтирали допълнителни отоплителни модули, които се активират при падане на температурите под тези равнища, така че да няма проблеми при транзакциите“, поясниха от институцията.
„Дежурни екипи ще се грижат за регулярното зареждане с банкноти, както и за отстраняване на възникнали повреди, така че банкоматите на банката в страната да са постоянно достъпни за клиентите“, посочиха и от Първа инвестиционна банка. От институцията добавиха, че наличността в банкоматите ще бъде постоянно следена от дежурните служители и при намаляване на количеството на банкнотите под определена сума машините ще се зареждат от специализирани инкасови екипи.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *