Очаква се засилен трафик, започнаха снеговалежи

© Снимка:БГНЕС

Заради очаквания силен трафик днес кризисен щаб към Агенция „Пътна инфраструктура” ще следи обстановката по пътищата. Пътната обстановка може да се усложни допълнително, след като на много места в страната започна да вали сняг.
По пътя Перник – София в участъка Драгичево – Владая – София от 10 до 22 часа и 30 минути днес движението ще се осъществява в две ленти. На тел. 070013020 070013020 всички пътуващи могат да получат актуална информация за състоянието на пътната мрежа в страната. На тел. 112 могат да се подават сигнали за аварийни ситуации на пътя.
Трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктовее спокоен. Очаква се днес и утре движението да бъде по-интензивно на контролно-пропускателните пунктовеКулата, Илинден – Екзохи и Ново село заради почивките през новогодишните празници.
7 души са ранени при пътни произшествия през изминалото денонощие в страната. Няма загинали. За първите дни на 2010-а у нас при пътни инциденти са загинали трима души, а 34 са ранени.
Шофьорите вече могат да закупят винетни стикери за 2010 година от всички разпространителски пунктове в областните управления, от НАПИ, както и от граничните контролно пропускателните пунктове.
Според новите разпоредби годишните винетки за 2009 година ще важат до 31 януари 2010-а. През тази година цените на винетките за леки автомобили и превозните средства за превоз на пътници с до 8 места остават непроменени. Промяна в цените за 2010 година има само в цените на винетките за тежкотоварни автомобили и автобуси.
Днес с увеличен състав ще се движат 14 бързи влака със задължителна резервация и 18 бързи влака, съобщиха от БДЖ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *