Още два АДСИЦ-а получиха лиценз от КФН

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз на поредните две акционерни дружества със специална инвестиционна цел – „Софарма имоти” АДСИЦ и „Фонд за замеделска земя Мел Инвест” АДСИЦ, става ясно от съобщение на институцията.

Сред учредителите на „Софарма имоти” АДСИЦ са ИД „Надежда” АД, притежаващо 30 на сто от капитала, докато „София” АД и „Телекомплект” АД имат по 20%. Телсо АД е с 12%, а Софарма АД и три физически лица имат по 4,5 на сто.

Дружеството възнамерява да закупува търговски обекти с цел отдаването им под наем.

„Мел Инвест Холдинг” АД притежава 45,4 на сто от „Фонд за замеделска земя Мел Инвест” АДСИЦ, докато „Ем Ай Ей” ЕООД е с 22 на сто от капитала. Дана Попова и Евелина Георгиева притежават съответно 17,6 и 8 на сто, докато Десислава Танева, Красимир Тахчиев и Виолетка Андрейчина са с по 2 на сто. Васил Беломоров към момента притежава 1 на сто от дружеството, което възнамерява да инвестира в земеделски земи и индустриални имоти.

Само преди седмица КФН издаде лиценз на други две АДСИЦ – “Фонд за енергетика и енергийни икономии – ФЕЕИ” АДСИЦ и “СИИ Имоти” АДСИЦ. Към момента на Българска фондова борса се търгуват акциите на 15 подобни дружества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *