Още две изложения в програмата на панаира

Още две изложби са включени в програмата наМеждународен панаир Пловдив за 2009 година. Това са „БГейт Пролет” и „Балкан пакиджинг”.
Специализираното изложение за облекло, текстил, обувки, кожени изделия и аксесоари „БГейт” за първи път ще има пролетно издание в Пловдив от 26 до 28 март, освен есенното, което се провеждаше в София. Това е най-голямата у насбизнес инициатива в областта на текстила и облеклото, където се представятдизайнерски марки, тъкани и аксесоари, машини и широк спектър от специализирано оборудване.
„БГейт Пролет” се организира съвместно от панаира,Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ) и фирма „Андрит”. Тя доразвива изложбата „Тексмод”, която беше в рамките на Международния панаир за потребителски стоки и технологии, и е първата стъпка за неговото преструктуриране в няколко самостоятелни браншови изложения, ориентирани към специалистите.
По искане на фирмите производители „БГейт” ще се провежда през март, заради предстоящото зареждане на магазините за пролетно-летния сезон и абитуриентските балове. Така в най-подходящия момент ще представят новите български колекции, в които са отразени световните тенденции, демонстрирани на ревютата в модните столици през есента и зимата. Освен мода, изложението показва машини, услуги, спомагателни материали. Това дава шанс на фирмите от бранша да намерятподходящи доставчици, за да предложат по-гъвкави цени и по-високо качество на пазара.
Международнатаспециализирана изложба за опаковки, машини, материали ирециклиране BALKAN PACKAGING („Балкан пакиджинг”) също вече ще е с пловдивски адрес, след като организаторите от „Виа експо” избраха за домакинпанаира. Досега тя се провеждаше през ноември в София, но се мести в Пловдив от 2 до 5 юни заради Международната изложба за печатна комуникация „ПринтКом”, която е по същото време.
BalkanPackaging е единственото в България специализирано бизнес събитие в опаковъчния бранш.То демонстрира най-модерните машини за производство на опаковки, за опаковане на хранителни, фармацевтични, козметични, химически, промишлени, технически и други продукти, нови материали и аксесоари, контролно-измервателна апартура, рециклиране и логистика. Акцентът на тазгодишното издание ще е браншътрециклиране.
Обогатяването на програмата на Международен панаир Пловдив с две нови изложби се случва по време, когато в Европа се отменят прояви заради кризата. Например „Риид Екзибишънс“ взе решение да не провежда Business Continuity Expo в Лондон, отпадна и ежегодният Международенавтомобилен салон наFira de Barcelona, съобщи Международната асоциация на изложбената индустрия UFI.

Източник: Financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *