Още един зам.-министър на икономиката си отива без аргументи

Заповедта е издадена въз основа на подадена от Хубенова молба за напускане на поста по лични причини. Тя освобождава поста считано от днес 21 май, информира пресцентърът на МС.  Премиерът назначи Жулиета Хубенова за заместник-министър в МИЕТ в края на месец януари. Тя отговаряше за ОП „Конкурентоспособност“. И още нещо любопиитно: на откриващата се днес среща в Прага за сътрудничество в областта на предприемачеството по програма беше предвидено  заместник-министър Хубенова да  представи политиката на българското правителство в областта на иновациите.
Хубенова е инженер по образование. Била е съветник по Европейските програми в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, заемала е поста директор за България програма БАС, към ЕБВР, работила е в Opportunity International – България – партньорска агенция на международната мрежа на Опортюнити Интернешънъл за подпомагане на микро предприятия чрез малки инвестиционни заеми за производство, услуги и селско стопанство.
В края на март пък беше освободен и зам.-министър Димитър Чохаджиев. Той издържа на поста 56 дни. На следващия ден след обявяването на промяната Чохаджиев обяви в ефира на „Нова телевизия“, че не знае какви са мотивите за освобождаването му. Той допълни, че се е справял много добре с работата си и не съжалява за прослуженото в министерството време.
Най-голямата промяна в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма беше извършена в началото на месец март. Тогава министър Трайчо Трайков беше освободен и на негово място назначен досегашният му заместник Делян Добрев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *