Още седем щатски банки бяха затворени

Финансовите регулатори в САЩ затвориха още седем банки в четвъртък, от които шест фамилни банки, базирани в щата Илинойс, и една от Далас, съобщи Ройтерс. По този начин общият брой за закритите банки достигна 52 от началото на тази година.
От всички седем банки най-голяма е Founders Bank, която има активи за близо 963 млн. долара. От тях 849 млн. долара са депозити. Тя ще бъде придобита от базираната в Чикаго PrivateBank and Trust.
Фалитът на Founders Bank ще коства на Федералната корпорация по депозитно застраховане около 188,5 млн. долара.
Шест от банкрутиралите банки са контролирани от едно и също семейство и са имали подобен бизнес модел. Техните загуби са били генерирани главно от инвестиции в обезпечени с дълг ценни книжа, каквито са ипотечните облигации.
Федералната корпорация по депозитно застраховане е препоръчала на още една банка – City Bank от Вашингтон, да коригира своята управленска политика, която застрашава депозитите на вложителите.
Федералната корпорация по депозитно застраховане гарантира депозити на стойност до 250 хил. долара за вложителите в банки, които са нейни членове. Финансовият регулаторен орган следи дейността на 305 проблемни банки към края на първото тримесечие.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *