Още три банки фалираха в САЩ

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) затвори три банки в Калифорния, Мериленд и Минесота, с което броят на фалиралите банки в САЩ от началото на годината достигна 84.
Фалитът на Affinity Bank, Bradford Bank и Mainstreet Bank, които общо притежават активи за общо 1,9 млрд. долара и депозити за 1,7 млрд. долара, ще струва на FDIC 446 млн. долара за обезщетения на депозантите в тях.
През седмицата стана ясно, че броят на „проблемните“ банки в САЩ, които не покриват качествените критерии, за да се причислят към категорията за стабилни банки на FDIC, е нараснал със 111 през второто тримесечие като общият им брой достига 416.
В случай на банков фалит, Федералната корпорация по депозитно застраховане гарантира всички депозити на стойност до 250 хил. долара. FDIC застрахова депозитите на 8 195 институции, които управляват активи за 13,5 трлн. долара.
Manufacturers & Traders Trust, в която един от основните акционери е най-богатият инвеститор в света Уорън Бъфет, ще придобие депозити в размер на 383 млн. долара и активи в размер на 452 млн. долара на една от фалиралите банки, а именно на Bradford Bank.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *