Падане на цените на петрола, златото и криптовалутите – доларът се засилва

Ирак предупреди, че няма да намалява добива си от ОПЕК+, тъй като министърът на петрола на страната, Хаян Абдел-Гани, заяви, че повече намаления не са възможни.

Поради опасенията за търсенето на суров петрол от САЩ и Китай, цените на петрола очакват да завършат седмицата с понижение. Въпреки че възможното презареждане на стратегическия петролен резерв (SPR) от САЩ може да предотврати нови месечни надници, все още се предвижда по-нататъшно понижение на цените.

В петък щатският долар се повиши, като по този начин записа най-голямата си седмична печалба от февруари насам.

Златото се изправя пред леко оттегляне в резултат на засилването на долара, но се очаква да продължи да получава стабилни потоци от сигурни убежища, тъй като Уолстрийт продължава да се притеснява за геополитическите напрежения, отсъствието на решение по отношение на тавана на дълга и регионалните банкови проблеми.

Въпреки че институционалните инвеститори продават значителна част от неотдавнашния възход на златото, сега те забелязват масово най-голямото увеличение с покупки на EFT от почти два месеца до насам.

В момента Биткойн преживява спад поради рязкото поскъпване на долара и опасенията на Уолстрийт за макрорисковете. Докато не настъпи регулаторна яснота в САЩ, флагманската криптовалута вероятно ще остане подложена на допълнителен натиск за понижение.

Цената на Биткойн се понижи значително с почти 10% през последните 7 дни. Този спад изгаря изключително нивото на подкрепа от $ 25,000 и неизвестно е дали то ще продължи да се задържи.

Търговците и инвеститорите наблюдават отблизо пазара, за да видят дали цената на Биткойн (BTC) ще се стабилизира и ще отскочи от това критично ниво.

Настоящата пазарна насоченост и ценовото действие ще изиграят ключова роля в определянето на бъдещата посока на Биткойн и дали активът може да възстанови неговата възходяща инерция.

Също така, споменават се мисли, че крипто индустрията може да се изправи пред потенциална трансформация в светлината на президентските избори в САЩ през 2024 г. Едно от потенциалните предизвикателства, пред които може да се изправи Биткойн, е въвеждането на по-строги регулации.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *