Пазарът на имоти остава основен за инвеститорите у нас

Основният пазар на инвеститорите в българската икономика остава този на недвижимите имоти, а не фондовата борса, където вече има ефектслучващото се по света. Това заяви в „Дарик Кафе“ Георги Стоев от „Индъстри Уоч“. Неговата прогноза е, че сегментът на ваканционните имоти е този, върху който най-вече ще се отрази ефекта от финансовата криза.

По думите на Стоев, масовият спестител в България разчита на жилището си като инвестиция номер едно и инвестиция номер две са депозитите в банките. Оттук е въпросът какво ще стане с пазара на имоти и какво ще стане със стабилността на банковата система в България, каза Стоев.

„Пазарът на ваканционни имоти винаги е бил и ще остане рисков. В момент на ликвидна криза първите проекти, които ще бъдат блокирани или ликвидирани, ще бъдат именно пазарите на „втори домове, както се казва”, обясни анализаторът. В големите градове жилищата остават все още надеждна, ликвидна и добра инвестиция, допълни Стоев.
„По отношение на банковата стабилност на този етап не виждаме някакви проблеми пред българските банки, тоест българските спестители, вложители в депозити не би трябвало да се притесняват, че нещо лошо ще се случи с техните пари”, каза икономистът.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *