Пак отклониха изслушване на министри за кризата, действията на Цачева били смешни и скандални

София /КРОСС/ Депутатите от БСП за пореден път поискаха изслушване на премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков, социалния министър Тотю Младенов и икономическия министър Трайчо Трайков за въздействието на кризата, мерките срещу нея и текущото изпълнение на бюджета, предаде репортер на Информационна атенция КРОСС.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева отново отклони предложението и не го допусна до гласуване, както направи миналата седмица. Тогава тя обясни, че не може да има колективно изслушване на министри и няма такава парламентарна практика.
За шести пък Коалиция за България прави предложение за изслушване на водещите министри за състоянието на страната и преодоляване на кризата. Цецка Цачева коментира, че се е надявала червените депутати да са разбрали досега, че това няма как да стане.
Червените депутати реагираха бурно, тъй като Цачева даде думата първо на депутата Димитър Чукарски. Мая Манолова нарече действията на Цачева „смешни“.
„Високият стол, на който се седите, не ви дава повече права, а повече задължения“, каза Манолова, според която Цачева и председателят на Комисията по правни въпроси Искра Фидосова искат да скрият своите министри от контрола на парламента.
„Това, което правите, е скандално“, каза Манолова. Според червените, обаче, такава изслушвания е имало, давайки за пример предложения на депутатите Екатерина Михайлова и Надежда Михайлова.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *