Панаир на милионерите и в Истанбул

Пръстен за 3 милиона долара, сватбена рокля със скъпоценни камъни за 1 млн.долара, лимузиниза половин милион долара, яхти, макети на луксозни имения и хотели, диамантени мобилни телефони, часовници, бижута и още ред впечатляващи неща може да видите на панаира на милионерите, който тези дни се провежда в Истанбул.

Панаирът се организираза втора поредна година в града крайБосфораи се превърна в най-популярното изложение на луксозни стоки не само в Турция, но и в региона на Балканите и Близкия изток.

Миналата година панаирът на милионерите в Истанбул бе посетен от 15 хиляди души, тази година се очакват около 20 хиляди посетители от България, Гърция, Русия, Испания, Швеция, арабските държави.

В изложбения център Сиенер Експо на площ от около 20 хиляди кв. метра са изложени над 200 вида луксозни предмети на обща стойност около 100 млн. долара. Това е само една част от вещите, определяни католуксозно потребление, чиято стойност в световен мащаб надхвърля 200 млрд.долара.

„Звездата“ на истанбулското изложение стана съпругата на покойния президент на Индонезия Сукарно. Тя пристигна вчера с частен самолет и по думите на организаторите на панаира напазарувала за около 1.5 млн. долара.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *