Парите разбивали нервите най-силно

Рецесията остави отпечатъка си не само върху банковите ни сметки, но и върху нашите мозъци. Американското списание „Рийдърс Дайджест“ зададе на хората от 16 страни един и същи въпрос: Какво ви стресира най-много? Отговорът беше еднозначен: парите.
Гражданите на Малайзия водят в класацията на страните, които имат най-много проблеми по отношение на финансовото си положение, следвани от Китай и гражданите на Сингапур, отбелязва изданието, цитирано от БГНЕС.
Сред най-стресираните заради проблемите си с парите са американците – 48% от тях отдават вина на долара за разбитите си нерви. Според анкетата руснаците са най-малко притеснени във връзка с финансовото си положение – едва 15% от тях имат такива грижи.
В Германия 47% от всички мъже и 32% от всички жени са заявили, че са стресирани заради ситуацията в света.
Други причини за стреса са семейството, международното положение и здравеопазването. За испанките и италианките семейството е най-стресиращият фактор, но не и за мъжете в тези страни. Италианците са най-подложени на стрес заради здравословното сисъстояние, оставяйки финансовите си проблеми и притесненията за положението в света на втори план.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *