Пари и романтика се преплитат в туризма

Дебют заSparkling Hill’s уелнес хотел
Планирано е започването на хотелSparkling Hill’s, което ще стартира презмарт 2010 в град Върнън, Канада.
Хотелът ще разполага със 152 стаи и ще бъде построен върху една скала с изглед към езерото Оканаган.

Със своите 3251 кв.м спа съоръжението е взела своето вдъхновение от европейските традиции и ще включва повече от 100 лечения. Фокусирайки се върху цялото тяло, красотата, традиционните терапии, калолечение, масажи с вулканични камъни, рефлексология и ароматерапия, както и набор от медицински лечения. На гостите ще може да се предлагат консултации с лекари, диетолози, физиотерапевти и практикуващи лекари в областта на спа.

Говорейки за нов имот, президентът и главен изпълнителен директор на спарклинг Хилс Ризорт, Ханс-Петер Майр, заяви: „Нашата философия е да се съсредоточим върху нашите гости и какво трябва да направят, за да се почувстват отпуснати и подмладени. Ние ще се посветим в това да им помагаме, за да постигнат своите виждания за красота.“

Средновековни стени
Градовете със средновековни стени, са определени като едни от най- романтичните места, които обезателно трябва да се видят. До днес те поддържат средновековната атмосфера и лесно можете да си представите как войници пазят портите, армията се опитва да завладее града, средновековни пазари … Така че нека да отидем на екскурзия до Средновековието!

Авила, Испания
Авила се намира в Кастилия – Леон в Испания. Стените на Авила са най-запазените средновековни стени в Испания. Те са построени през 11 век. Препоръчително е да се отделиедин ден път от Мадрид, за да посетите този град, тъй като не е туристическа дестинация самa пo себе си.

Жирона, Испания
Жирона е друг град в Каталуния в Испания, който си заслужава да се види. Въпреки, че всички стени на Жирона бяха систематично унищожени и възстановен през 19 век този град привлича посетители със средновековната си атмосфера. Стената е отворена за разходка ежедневно от 8 ч. до 10 ч. Пътят е облицован с кипариси и цветя, и това е приятно място за романтични разходки. Жирона е основан от римляните и става средновековния център, където християни, евреи и араби се сближили и така се появява един град с интересна архитектура.

Каркасон, Франция
Каркасон има 46500 жители и се намира на 808 км южно от Париж. Стените му идват от 6, 7, 8 век и можете да сте сигурни, че няма да намерите по-добре запазените стени, идващи от този период, навсякъде по света. Пейзажът около Каркасон е осеян с романтични руини. Така че има много какво да видите и извън града.

Родос, Гърция
Средновековния град Родос е заобиколен от стени със 7 порти и ров. Също така има замък в града. През 1309 рицарите на Свети Йоан намерили убежище в град Родос.

Йорк, Англия
Стените на Йорк садълги 3.4 км дълго и са най-дългите и най-добре запазените стени в Англия. Стените са 5 основни портали и 45 кули.

77% от пътниците няма да летят директно и ще пестят пари

77% от пътуващите по въздух ще вземат непряк полет, ако това означава по-евтини самолетни билети, показаскорошно проучване за пътуване на сайта Skyscanner. Само 22% от потребителите казват, че ще плащат повече, за да летят директно.

Допълнителна разбивка на статистиката показа, че 32% ще летят на дълги непреки полети,но не и на кратки разстояния, 22% ще летят непряко на полети, които са имали кацане на по-малко от четири часа, а 23% действително смятат, че кацането на друго място е бонус, тъй като те може да видят друг град.

Бари Смит, съосновател и директор на Skyscanner, заяви: „Един от най-популярните функции на Skyscanner е способността да проверите косвени цени заедно с директен полет. Можете да правите големи икономии на, ако сте готови да направите междинно кацане особено в средни или дълги разстояния, а някои хора използват времето за връзка, за да се измъкнат от летището и да посетят нов град”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *