Парламентът създаде страница във Фейсбук

Народното събрание създадеFacebookстраница „135 години български парламентаризъм“. Поводът е отбелязването на 135-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, посочва БГНЕС.

Страницата в социалната мрежа вече има над 70 „харесвания“. Публикувани са няколко галерии със снимки от инициативи с участието на председателя Михаил Миков.

От парламента обясняват, че присъствието в социалната мрежа е част от инициативата „Отворен парламент“. Целта е да се даде по-голяма публичност и прозрачност на дейността на законодателната институция и да се осигури още една възможност за пряк диалог с обществото.

На страницата всеки има възможност да се информира за инициативите, с които се отбелязва годишнината. На нея е публикуван и богат снимков- и видео материал.

Потребителите могат да прочетат есетата на победителите в ученическия конкурс на тема „Екзарх Антим І – хранител на вярата и строител на държавността“, да разгледат пощенско-филателно издание на тема „135 години български парламентаризъм „, да научат повече за експозицията „Вяра и държавност“ и за филателната изложба „Балканфила 2014“.

Проявите повод 135 години съвременна българска държавност са под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *