Паунд/долар успя да задържи възходящите си сигнали вчера

Технически анализ за 16.06.201009.27.AM

EURUSD

Евро/долар продължи възходящия импулс вчера след пробива над трендлинията на съпротива, както може да се види на четиричасовата графика. Този факт би трябвало да предизвика по-нататъшна корекция нагоре за тестване на 1.2450, особено ако цената успее да се движи последователно над 1.2350 днес. Най-близката подкрепа е 1.2240/20 и долната граница на второстепенния възходящ канал (в червено). Пробив под тази зона ще ни върне обратно в неясна търговска зона в близка перспектива, но колкото по-дълго цената се движи в основния бичи канал (в синьо), възходящия корекционен сценарий остава непокътнат.

GBPUSD

Паунд/долар успя да задържи възходящите си сигнали вчера. Силата на биковете най-накрая победи след като цената се бори около трендлинията на съпротива и засега изглежда спокойно остава над нея, показвайки възможно възстановяване нагоре в кратки срокове за тестване на 1.4875 преди целта в района на 1.5000. Първата подкрепа се вижда на в района на 1.4750-1.4700. Пробив под тази зона може да отслаби възходящия моментум с тестване на 1.4640/00, но като цяло все още се намираме във възходящата корекционна фаза.

USDJPY

Долар/йена направи още едно нерешително движение вчера, като цената все още е в консолидационна фаза вътре в триъгълника. Очаквания рейндж е от 92.07-90.50. Нуждаем се от пробив от триъгълника, за да видим по-ясна посока. Пробив над триъгълника може да предизвика бъдещ импулс нагоре поне за тестване на района 93.00/50, докато пробив под триъгълника може да доведе до низходящ натиск за тестване на 89.00.

USDCHF

Долар/франк продължи низходящия си моментум вчера. На дневната графика можем да видим, че цената изглежда достигна връх около 1.1695, сформирайки „троен връх”, което сигнализира за възможен обръщащ низходящ сценарий. Сигналите са низходящи в кратки срокове с цел в района на 1.1245, преди тестване на 1.1050. В посока нагоре, само движение над 1.1445 и нарушаване на низходящия канал може да се разглежда като сериозна заплаха за мечешкия сценарий.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 05“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *