Петнадесет от посредниците вече са прелицензирани

От: Кристиян Костов

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде нов лиценз за извършване на дейност на четири инвестиционни посредника по време на днешното си заседание. Това са “Юг Маркет” АД, гр. Пловдив, “Варчев Финанс” ЕООД, гр. Варна, „Балканска Инвестиционна Компания” АД, гр. София и “Фаворит”АД, гр. София.

С днешните решения прелицензираните инвестиционни посредници от КФН нараснаха до 15.

Инвестиционните посредници Юг Маркет АД и Варчев Финанс ЕООД ще разполагат с пълен лиценз, след като имат съответно 1,728 и 1,562 млн. лв. капитал към 31 януари. По този начин посредниците ще могат да извършват предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги, включително поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка.

Останалите два посредника – „Балканска Инвестиционна Компания” АД, гр. София и “Фаворит”АД, гр. София ще разполагат с т.нар. “среден лиценз”, след като в края на януари имат капитал в размер на 272 и 390 хил. лв. Посредниците ще имат възможност да извършва предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги без поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *