Петролът е под 61$ за барел

Петролните фючърси продължиха да поевтиняват в очакване на решението на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) относно квотите за производство.
Петролните министри на страните, които членуват в ОПЕК, ще се срещнат този четвъртък във Виена, за да обсъдят въпроса за производството на суров петрол в контекста на намаленото потребление в световен мащаб.
Международната енергийна агенция прогнозира по-рано през месеца, че световната консумация на петрол ще се понижи значително през тази година, подобно на силния спад от 1981 г., предизвикан от иранската енергийна криза.
Очакванията са, че ОПЕК ще се придържа към предишното решение, взето в средата на март, и няма да променя квотите на производство. През декември ОПЕК въведе ограничения в квотите като мярка срещу поевтиняването на петрола, чиято цена падна до 32 долара за барел в края на миналата година.
Американският лек суров петрол поевтинява с 1,3% до 60,9 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия на борсата в Ню Йорк. Борсата ще комбинира данните от електронната търговия вчера и днес, защото вчера бе затворена поради честването на Деня на загиналите във войните в САЩ. В Лондон петролните фючърси с доставка през юли поевтиняват с 0,3% до 60,05 долара за барел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *