Петролът коригира минимално след поредния си ръст

Петролът спря продължилия шест поредни дни ръст тази нощ и отстъпи позиции заради новината, че през месец май държавите от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) са увеличили добива си с 1,5 на сто. Повишението на котировките според анализатори се дължи и на закриване на позиции с цел прибиране на печалбите от последните дни.
От 21 май до вчера на борсата в Ню Йорк петролът поскъпна с 12 на сто. Това се случи заради новини, свързани с повишаване на производствената активност в САЩ и Китай, които са основни потребители на суровината, пише Bloomberg.
Само вчера петролът с доставка през юли поскъпна с 3,6 на сто до цена на затваряне 68,58 долара за барел, което е най-високата стойност от 4 ноември насам. За това допринесоха данните за ISM индекса на производствената активност в САЩ, който отбеляза ръст до 42,8 пункта.
След края на сесията, в часовете на електронна търговия, юлските контракти изгубиха 1,1 на сто, а към момента спадът се свива до 0,34 на сто, като цената на барел лек суров петрол е 68,35 долара.
Вчера в Лондон петролът от сорта Брент поскъпна с 3,7 на сто (2,45 долара) до цена на затваряне 67,97 долара за барел. Толкова висока цена не е наблюдавана от 21 октомври миналата година досега. Тази сутрин Брентът с доставка през юли губи 0,24 на сто до 67,81 долара за барел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *